"In the eye of MI"


Graphic, Design, Styling & Concept


Onder de naam 'In the eye of MI' heb ik de afgelopen jaren heel wat verschillende klussen geklaard. Mijn oog valt op bijna alles wat een creatieve blik nodig heeft. Aankleding, vormgeving, creatie, interieur, ik kan en wil niet kiezen -en gelukkig hoeft dat ook niet.

Mijn persoonlijke smaak is vrij opvallend en onconventioneel. Mijn grootste kracht is het (intuïtief) goed aanvoelen wat een opdrachtgever wil uitdragen. Of het nu om een kunstwerk, een ontwerp, inrichting of een concept gaat. De 'kunst' is om dit vervolgens te vertalen naar een concreet ontwerp of beeld -ook als het idee in eerste instantie nog erg vaag, of niet meer dan een 'gevoel' is, dat zich lastig laat omschrijven. Ik heb gelukkig vaak aan een half woord genoeg.

Verkleden is een uit de hand gelopen hobby. Ik kleed al jaren mensen aan, maak ze mooier en knip iedereen die het aanduft. Soms in opdracht, soms als vriendendienst. Ik heb een schrikbarend grote verkleedkast en een nog grotere fantasie. Het is voor mij ook iedere keer weer een feest om met de juiste bij elkaar gescharrelde spulletjes de juiste look neer te zetten.


Lichte Dichter photoshoot Styling by Marlies van Veghel
Lichte Dichter photoshoot Styling by Marlies van Veghel

Photoshoot Lichte Dichter-Voor een fotoshoot voor Lichte Dichter verzorgde IteoMI de styling. Dit begon met een aantal personal shop sessies met de bandleden. Het eindresultaat is erg indrukwekkend geworden. Maar 'mislukken' was sowieso heel lastig met zo'n prachtlokatie!Logo Buro Maek-Voor de nieuwe recruiter voor met name architectenbureau's moest het logo clean worden, zonder teveel poespas, maar toch ook menselijk, zacht en benaderbaar.


Compilatie Madaga. Vormgeving/ grafisch ontwerp / design by Marlies van Veghel

Madaga-Madaga timmert hard aan de weg met het bereiden en bezorgen van biologische baby- en kindervoeding. Toen Madaga's vaste Designer met zwangerschapsverlof was zochten ze iemand die zich snel kon inleven in de nieuwe huisstijl en hierop kon verder borduren. Dit leverde een aantal prachtige (Facebook) banners, Flyers en website ontwerpen op.


Naam & Logo-Reclamebureau IRS wilde graag een nieuwe naam en logo. Op dat moment werkte Marlies nog als Artdirector bij IRS en bedacht 'Buro op het Gras' met bijbehorend logo. Helaas werd uiteindelijk niet deze naam en ontwerp gekozen. Klik op de link om te zien wat het wel is geworden: http://www.burodoen.com


Foto Styling


Compilatie video shoot Lichte Dichter. Photo's and styling by Marlies van VeghelVideoclip Lichte Dichter-Voor de videoclip 'Zoon van hem' van het album Waterloper kleedde In the eye of MI de bandleden aan en verzorgde de styling en fotografie.


Flyer Party with the stars -Vormgeving/ grafisch ontwerp / design by Marlies van Veghel

Party with the Stars flyer -Hugo en Marieke vonden het tijd voor een feestje. En omdat ze allebei niet vies zijn van een verkleedpartijtje bedachten ze het "Party with the Stars' thema. Om alle gasten te inspireren en alvast in de stemming te brengen lieten ze geheel in stijl hun uitnodiging in de vorm van een flyer ontwerpen door In the eye of MI.


Raar haar! - Mijn lieve buurmeisje Jip had een 'Raar Haar' feestje


Estro eerste indruk rapport    

-Estro/Catalpa, inmidels overgegaan in Smallsteps, had net als de hele kinderopvang branche last van een krimpende markt. Ze hadden zelf niet goed voor ogen welke eerste indruk ouders hadden wanneer zij een vestiging bezochten.

In samenspraak met de intern projectleider stelde In the eye of MI een checklist op met beoordeligscriteria zowel met betrekking tot vormgving, inrichting en uitstraling als qua klantvriendelijke benadering en omgang en afhandeling van het contact. Vervolgens werden er door heel Nederland bezoekjes afgelegd om zo verslag te kunnen doen over de eerste indruk die de vestigingen achter lieten, wat resulteerde in een uitgebreid rapport vol bevindingen en tips en aanbevelingen. De samenwerking en de inzichten tot verbetering die Estro door het rapport in handen kreeg bevielen zo goed dat er een jaar later nog een tweede steekproef/onderzoek werd gehouden onder andere vestigingen.

MI/Marlies -Wil je meer over mij weten? Klink dan op deze foto ;)


SPDF group logo - Vormgeving/ grafisch ontwerp / design by Marlies van Veghel
Compilatie SPDF huisstijl en website Vormgeving/ grafisch ontwerp / design by Marlies van Veghel

SPDF -SPDF Group wilde een hedendaagse uitstraling in een 'klassieke markt'. Ze zochten een logo wat aangepast kon worden aan hun verschillende divisies Group, Advisory & Services. Daarnaast bedacht In the eye of MI het visueel en functioneel ontwerp voor de website van SPDF Group.

Silence of the Lamps -Bob ten Berge maakt met Silence of the Lamps prachtige lampen. Een van deze lampen, gemaakt van oude cassettebandjes was te winnen via een hi (KPN) winactie. IteoMI maakte de bijbehorende foto's van de lampen en de banner. Voor meer info over de prachtige lampen zie: Silence of the Lamps


CD ontwerp Vormgeving/ grafisch ontwerp / design by Marlies van Veghel

'Who's afraid of red yellow & blues' cd ontwerp -Texelse Bluesband Bluesselect bracht hun eerste cd uit. In the eye of MI verzorgde het artwork en gaf het geheel een 'blue twist'.


Compilatie RES The Lab event flyers -Vormgeving/ grafisch ontwerp / design by Marlies van Veghel
RES the Lab event, Styling Marlies van Veghel

RES 'The Lab' -In the eye of MI verzorgde in opdracht van Operatie Frisse Peper de aankleding van een event in de Azijnfabriek in Den Bosch. Daar hoorde ook een paar posters bij om de verschillende pijlers van het event -met als doel anders te gaan samenwerken- te benadrukken. Kijk ook bij concepten voor meer informatie en foto's van RES The Lab.


Styling compilatie by Marlies van Veghel

Personal styling -Een héle kleine greep uit de bruids- en verkleedkist.


Lysandro Cicilia Imago & Huisstijlboek Vormgeving/ grafisch ontwerp / design by Marlies van Veghel

Lysandro Cicilia Hairstyles Imago & Huisstijlboek -Lysandro Cicilia Hairstyles maakte een poos geleden een grote groei door. Daarbij hoorde ook meer personeel. Er werd gezocht naar een manier om nieuwe werknemers kennis te laten maken met waar Lysandro Cicilia Hairstyles voor staat en wat zij naar klanten toe willen uitstralen. In the eye of MI maakt hiervoor een Imago & Huisstijlboek met tips, do's & don'ts, zowel visueel als met betrekking tot de omgang met bezoekers van de salon.Bruna Flyer Vormgeving/ grafisch ontwerp / design by Marlies van Veghel

Bruna IJburg flyer -Voor de lancering van een nieuw jongeren concept 'Scoolz' op IJburg opende Bruna IJburg voor 1 dag een pop-up store. In the eye of MI ontwierp de flyer en verzorgde de opbouw en aankleding van van deze pop-up store.


Pinterest -Je vindt In the eye of MI ook op Pinterest. Een relatief onschuldige verslaving..

  1. marlies van veghel, marlies, van veghel, in the eye of mi, intheeyeofmi, styling, kunst op maat, kunst in opdracht, kunst, dtp, grafisch, vormgeven, art, concept, creatie, inspiratie, artwork, kunstwerk, modern art, modern, moderne kunst, energetisch, reading, psychic reading, aura reading, aura, chakra, chakras, energie, lichtwerk, healing, coach, coaching, alternatief, alternatieve therapie, energetisch consult, creatieve therapie, therapie, ontwerp, therapeut, grafisch ontwerp, amsterdam, ijburg